Sigarenmakerij en Valkerij Wandelroute

Op 12 mei jl. vond in Carolus aan de Oranje Nassaustraat onder het bij zijn van vele genodigden de officiële opening van de Sigarenmakerij en Valkerij Wandelroute plaats. Volgens de opsteller van de route Henk van Mierlo zal de route veel verbindingen tussen oud en nieuw tot stand brengen.

Voorzitter van de vrienden van het museum Piet Setz denkt door dit initiatief de gemeente nog eens extra op de kaart te zetten om zo een toeristische trekpleister te worden. Loco burgemeester Mart Wijnen schetste in het kort de totstandkoming van de route en stadsdichter Frans Hopenbrouwers verzorgde een gedicht over het zware werk van de sigarenmakerij. Tot slot gaf de voorzitter van het Sigarenmakerij museum Ben Mondelaers een overzicht van de route.

De route voert o.a. langs het oude kerkhof, de Dommelseweg, Kromstraat, Florapark, Peperstraat, Bakkerstraat, de Kleine Markt, Karel Molenstraat en Unastraat. Langs deze route zijn nog vele gebouwen te zien die herinneren aan de sigarenindustrie en in kleinere mate aan de Valkerij.

De wandelroute is verkrijgbaar bij de VVV/ANWB in de Oranje Nassaustraat en kost 1,00 euro. Ook is de route verkrijgbaar bij boekhandel prie en de Plus Supermarkt te dommelen

Bron: VVV Valkenswaard en Valkenswaards Weekblad
Tags:

0 reacties

Leave a Reply