QR belevingsroute in Boven-Dommel

Genieten van cultuur, natuur en historie! In Boven-Dommel kan het met behulp QR.

Met behulp van een smartphone kunnen deze codes gescand worden op verschillende locaties in Boven-Dommel. De afbeeldingen zijn op de bestaande wandelknooppunt palen geplaatst. Wandelaars en fietsers kunnen vanaf vandaag dus genieten van natuur en cultuurhistorische verhalen.

De belevingsroute is een informatieve, beleefbare route die op een aantrekkelijke en laag-drempelige wijze cultuurhistorie en natuur in Boven-Dommel tot leven brengt. QR codes zijn de veel gebruikte codes, bestaand uit zwarte en witte blokjes. In totaal zijn er op 33 verschillende locaties in Boven-Dommel QR codes geplaatst. Wandelaars en fietsers kunnen stoppen bij een wandelknooppunt paal en op een makkelijke manier leuke informatie uit het gebied ontdekken. De verhalen gaan over historische gebeurtenissen, vertelde streekverhalen en de vele natuurwaarden die in het gebied te vinden is. Het meenemen van boeken en folders over de streek is verleden tijd!

De QR locaties zijn terug te vinden in de gemeenten Valkenswaard, Heeze-Leende, Cranendonk en Waalre. De route wordt mede mogelijk gemaakt door Provincie Noord-Brabant, Streekgebied Boven-Dommel en de betrokken gemeenten.

Bron: website Gemeente Valkenswaard
Tags:

0 reacties

Leave a Reply