Monumentale bomen in Valkenswaard

In de gemeente Valkenswaard staan talloze indrukwekkende bomen. Vele daarvan zijn door de Bomenstichting aangemerkt als monumentaal. Ze zijn beeldbepalend of hebben vaak een hele geschiedenis achter zich waarover het nodige te vertellen valt.
Er zijn in de gemeente circa 75 locaties waarop één of meer monumentale bomen staan, en ongeveer 310 locaties met één of meer waardevolle bomen.

Via deze website wil IVN Valkenswaard-Waalre, en in het bijzonder de werkgroep bomeninventarisatie, meer bekendheid geven aan de monumentale Valkenswaardse bomen. Alle monumentale bomen - soms boomgroepen - zijn hieronder terug te vinden.

Door op ‘plaatsoverzicht’ achter de plaatsnaam te klikken verschijnt een aparte pagina met bomenlijst en overzichtskaart voor het betreffende kerkdorp.
Er is ook een overzichtspagina met boomsoorten. Per boomsoort is een algemene beschrijving opgenomen en een lijst van monumentale bomen van de betreffende soort in de gemeente Valkenswaard.

Bomen, geplant ter herdenking van een speciale gebeurtenis vormen een aparte categorie binnen de monumentale en waardevolle bomen. Een overzicht staat hier.

De Google Maps-kaarten die bij de overzichten horen, worden niet altijd goed weergegeven in Internet Explorer. Met andere browsers zoals Google Chrome en Firefox zijn er geen problemen.

Bron: Website IVN Valkenswaard-Waalrehttp://www.ivn.nl/detail_page.phtml?&username=guest@ivn.nl&password=9999&groups=IVN&banner=10&province=BR®ion=vawa&page=vawa_info_bomen

Tags: ,

0 reacties

Leave a Reply